Blijf eerlijk, overdrijf niet
Iedereen wil een gunstig beeld van zichzelf geven, maar maak het niet te gek. Beschrijf in je profiel wie je echt bent, niet wie je wilt zijn.

Ook het internetprofiel van je potentiële date wijkt wel eens af van de werkelijkheid. Erachter komen wie iemand echt is? Veel mailen en chatten!

Plaats een foto
Als je serieus op zoek bent naar een date, is een foto erg belangrijk. Members met een foto krijgen ongeveer 10x zo veel reacties als leden zonder foto! Houd wel in je achterhoofd: een foto geeft nooit een volledige indruk van een persoon, ga dus nooit alleen op de foto af.

Vul je ideale partner in
Om te voorkomen dat je onnodige berichten krijgt van andere leden is het verstandig om je ideale partner in te vullen. Hoe vollediger je gegevens zijn, hoe groter de kans op een date. Dit voorkomt veel teleurstellingen en het geeft mensen iets om op te reageren

Toon interesse in leuke members
Een goede eerste stap is om interesse te tonen in daters die jij leuk vindt. Bij veel van de sites kun je gratis interesse tonen in andere members.

Stuur berichten naar leuke members
Stuur berichten aan andere interessante members om je contacten uit te bouwen. Bij de meeste serieuze sites kun je dit als betalend lid onbeperkt en anoniem doen.

Tip: zet de andere member niet meteen onder druk. Scherm niet meteen met het maken van een afspraak, maar bouw geleidelijk je contact op. Begin met een kort bericht om de interesse bij de andere member te peilen.

Nodig online members uit voor een chat
Bij de meeste sites kun je zien wie er online zijn. Nodig eens iemand uit voor een chat. Niet alleen gezellig, maar ook net iets persoonlijker dan het sturen van een bericht. En wie weet klikt het.

Verwelkom nieuwe members
Zoals ze in Verenigde Staten zeggen: “The early bird catches the worm”. Als jij als één van de eersten contact legt met een nieuw lid, dan zal deze meer tijd en aandacht aan je schenken.

Ga in op wat de ander schreef in zijn of haar advertentie
Als je reageert op een advertentie, vertel dan wat je aanspreekt. Ga in op punten die in de advertentie staan genoemd, toon je interesse en stel vragen. Vertel uiteraard ook iets meer over jezelf dan je alleen je leeftijd en wat je doet.

Stel realistische eisen
Stel realistische eisen aan je dates. Als je hoopt een Brad Pitt of Pamela Anderson aan de haak te slaan, moet je van goede huize komen. Ga er maar vanuit dat jij niet de enige bent die reageert.

De wonderen zijn de wereld natuurlijk nog niet uit. Maar je moet wel de X-factor hebben om zo’n (kritisch) persoon te interesseren.Zelfkennis is heel gezond en leidt eerder tot succes.

Wees flexibel met reizen
Als je alleen een date binnen je directe omgeving zoekt, ben je waarschijnlijk een tijdje bezig. Wie bereid is een stukje te reizen, vergroot de kans op een goede match aanzienlijk.

Wees origineel
Als je met meerdere mensen tegelijk mailt, is het verleidelijk om delen van e-mailtjes te plakken in een andere mail. Maar standaardbriefjes vervreemden je al snel van de ander. Persoonlijke e-mails met gerichte vragen en antwoorden werken veel beter om je potentiële date geïnteresseerd te houden.

Richt je op maximaal twee sites
Om je ontmoetingskans te vergroten, kun je je op meerdere sites inschrijven. Maar als daarna veel e-mailtjes tegelijk binnenkomen, kost het daten opeens veel tijd. Je berichtjes worden oppervlakkiger en je haalt makkelijk mensen doorelkaar. Richt je aandacht dus op maximaal één of twee datingsites.